Termeni şi condiţii generale

Compania S.C. Janet Salon S.R.L. si site-ul WWW.JANETNAILS.RO sunt 100% românesti, iar aplicabile sunt legile române pentru toate contractele, convenţiile şi serviciile oferite de S.C. Janet Salon S.R.L., rezultate din utilizarea site-ului sau contactarea directă;

Prin utilizarea site-ului, efectuarea comenzilor sau aceptarea serviciilor va oferiţi consimţământul ca toate disputele ce rezultă sau sunt în legătură cu S.C. Janet Salon S.R.L. vor fi soluţionate în mod exclusiv de autorităţile competente din România;

Toate contractele, comenzile sau serviciile apărute între S.C. Janet Salon S.R.L. şi oricare dintre clienţii săi, produse prin contactarea directă sau prin intermediul paginii de internet, sunt guvernate de aceşti termeni şi condiţii generale de colaborare, iar prin efectuarea comenzilor, solicitarea serviciilor sau încheierea contractelor implicit va oferiţi consimţământul pentru respectatea acestora.

DREPTURI DE AUTOR: Conţinutul site-ului www.janetnails.ro (text, grafică, logo, iconuri, imagini, etc.) sunt proprietatea S.C. Janet Salon S.R.L. şi cad sub incidenţa dreptului de autor prevăzut de legislaţia românească. Dreptul de autor pentru siglele şi sloganele, imaginile partenerilor şi colaboratorilor nostri le apartin acestora, şi sunt reproduse cu acceptul lor. Logo-ul Janet Hand & Nails este marca înregistrată a S.C. Janet Salon S.R.L. fiind înregistrată la Oficiul de Stat pentru Iinvenţii şi Marci, cu numarul 67613 din data de 28.02.2005, reinregistrată pentru protecţie pe întreg teritoriul UE la OHIM-Oficiul pentru armonizare în piaţa internă, mărci desene şi modele cu numărul 009669185 / 22.07.2011

Pentru a comunica/sesiza orice problemă legată de publicarea pe site direct sau indirect de materiale care încalcă drepturi de autor, comercializarea de produse contrafăcute sau comercializate cu încălcarea dreptului la marcă, informaţii cu privire la realizarea de infracţiuni pe site de către unul din utilizatori, etc., vă rugăm să ne contactaţi la următoarea adresa de email: office@janet.ro.

Sesizările de acest fel vor primi un răspuns în cel mai scurt timp posibil, maximum 2 zile lucrătoare iar în cazul în care aceasta se impune, ea va trebui trimisă mai departe spre soluţionare şi autorităţilor competente.

ACCESUL IN WEBSITE: JanetNails.ro va oferă dreptul limitat de a accesa şi folosi în scop personal sau profesional acest website pentru efectuarea de comenzi, documentarea cu privire la instructiunile de utilizare sau alte informatii similare. Limitarea se impune in cazul descărcării şi stocarii (altfel decât în cache) sau modificării, în întregime sau parţial, a conţinutului acestui website. În situaţia în care nu există un accept scris din partea noastră nu este permisă revânzarea sau folosirea în scop comercial a acestui website, a produselor, categoriilor sau preţurilor, parţial sau în întregime, fără consimţământul nostru scris; Acest website, în totalitatea lui sau parţial, nu poate fi reprodus, copiat, vândut, revândut, vizitat sau exploatat în vreun alt fel pentru un scop comercial fără consimţământul nostru scris; Nu este permisă utilizarea în frame-uri a mărcilor, logo-urilor sau altor informaţii specifice JanetNails.ro (inclusiv imagini, text, design, formularistică) fără consimţământul nostru scris; Nu este permisă utilizarea meta-tagurilor sau a altui text ascuns care sa conţină numele JanetNails.ro sau alte mărci înregistrate din acest website fără consimţământul nostru scris; Este permisă, cu drept de revocare şi neexclusiv, crearea hiperlink-urilor către pagina principală a JanetNails.ro atât timp cât acel link nu denigrează sau pune într-o lumină nefavorabilă JanetNails.ro, partenerii şi ditribuitorii săi sau produsele incluse în magazin.

CONTUL DUMNEAVOASTRĂ: Dacă utilizaţi acest website, pentru efectuarea de comenzi, sunteţi direct răspunzător pentru păstrarea confidenţialităţii numelui de utilizator şi parolei contului dumneavoastră şi de restricţionarea accesului la calculatorul dumneavoastră şi sunteţi de acord să acceptaţi responsabilitatea pentru orice activitate care se desfasoară sau se va desfăsura în cont sub numele de utilizator şi parola Dumneavoastră. Magazinul nostru vinde produse care pot fi utilizate şi de copii, dar vânzarea poate fi făcută numai către un adult JanetNails.ro îsi rezervă dreptul de a refuza servicii, de a anula conturi, de a şterge sau modifica conţinutul website-ului sau a contului dumneavoastră personal sau de a anula comenzi fără nici o restricţie sau anunţare prealabilă.

DESCRIEREA PRODUSELOR: Echipa JanetNails.ro încearcă să vă prezinte cât mai detaliat şi corect produsele prezente pe website. Totuşi, JanetNails.ro nu garantează că descrierea produselor, a serviciilor, restul conţinutului acestui website sau preturile afisate sunt lipsite de erori, complete si actuale. Dacă în timp ce vizitaţi site-ul constataţi că sunt erori de orice fel în descrierea produselor, tehnicilor de lucru, etc. nu ezitaţi să ne contactaţi cu sugestiile dumneavoastră la tel.: 0256 454 504 sau adresa de email: office@janet.ro. Dacă un produs oferit de magazinul nostru nu corespunde descrierii sau este trimis eronat, singura posibilitate de remediere a situaţiei este de returnarea produsului nefolosit. Pentru mai multe detalii verificaţi şi pagina care conţine condiţiile de returnare în link-ul "Returnarea Produselor".

Plata

Toate preţurile prezentate pe site şi/sau în lista de preţuri sunt exprimate în lei şi reprezintǎ suma finalǎ ce trebuie plǎtitǎ incluzând și TVA;

Modalitǎti de realizare a plǎţii :

Ramburs, procedurǎ standard, în momentul recepţionǎrii coletului, la agentul companiei de curierat. Pentru sumele plătite agentului companiei de curierat acesta, obligatoriu, va emite o chitanţă. Păstraţi această chitanţă deoarece ea este dovada dumneavoastră de plată pentru factura emisa de S.C. Janet Salon S.R.L. ataşată comenzii recepţionate (aplicabil pentru doar comenzile cu adresa de livrare in Romania). Plata cu cardul, prin procesatorul de plati EuPlatesc.ro, procedura standard disponibila ca pas in procesul de finalizare a comenzilor. Plata în avans, prin transfer bancar, în baza unei facturi proforme (aplicabil pentru comenzile cu adresa de livrare în România sau altă ţară din EU); Plata prin bilet la ordin (aplicabil doar pentru distribuitori în cazuri prestabilite, de comun acord); Plata la termen de 7, 14 sau 30 zile (aplicabil doar pentru distribuitori, în cazuri prestabilite de comun acord şi exclusiv pentru teritoriul României);

Online cu card bancar prin EuPlatesc (Visa/Visa Electron/MasterCard/Maestro).

Daca ati ales metoda de plata " Online prin card bancar " este necesar sa completati un formular cu informatiile despre cardul dumneavoastra in pagina securizata a procesatorului de plati.

 - Platile cu carduri de credit/debit emise sub sigla Visa si MasterCard (Visa/Visa Electron si MasterCard/Maestro)

se efectuaeaza prin intermediul sistemului "3-D Secure" elaborat de organizatiile care asigura tranzactiilor on-line acelasi nivel de securitate ca cele realizate la bancomat sau in mediul fizic, la comerciant.

 - "3-D Secure" asigura in primul rand ca nici o informatie legata de cardul dumneavoastra nu este transferata sau stocata,

la nici un moment de timp, pe serverele magazinului  sau pe serverele procesatorului de plati, aceste date fiind direct introduse in sistemele Visa si MasterCard

Dreptul de proprietate asupra bunurilor nu trece de la vânzǎtor la cumpǎrǎtor decât dupǎ confirmarea plǎţii.

Costuri Expediere

În România

Livrarea se realizeaza prin compania de curierat rapid GLS, in orice localitate din Romania, fara perceperea de taxe suplimentare in functie de km suplimentari fata de centrele de distributie ale curierului.

1. Comenzi cu valoare de până la 300,00 lei, inclusiv TVA (fără taxa de transport):
 
Livrare prin GLS: cost per primul kg 18 lei + 1 leu / fiecare kg suplimentar (pretul include si rambursul)
 
2. Comenzi cu valoare mai mare de 301,00 lei, inclusiv TVA
  Livrare prin GLS gratuit in toate localitatile din Romania.

În Uniunea Europeană

Livrarea se realizeaza prin compania de curierat rapid GLS fara perceperea de taxe suplimentare in functie de km suplimentari fata de centrele de distributie ale curierului in toate tarile uniunii europene.

Calcularea costurilor de transport se realizeaza automatic de catre site in functie de 2 criterii:
1)  tara de destinatie (cost fix)
2) greutatea totala a produselor din cosul de cumparaturi (primul kg este inclus in costul fix de tara, fiecare kg suplimentar adauga un procent orientativ de +10% din costul fix de tara)

Pentru vizualizarea costurilor fixe per tara, selectati tara de destinatie din tabelul "Costuri estimate de transport" situat in pagina fiecarui produs din site.

Politica de confidentialitate

S.C. Janet Salon S.R.L., denumita generic in cele ce urmeaza Janetnails, in calitate de autor | proprietar | administrator | utilizator al website-ului www.janetnails.ro respecta caracterul privat si securitatea informatiei furnizate de catre dumneavoastra atunci cand utilizati acest website, inclusiv a datelor cu caracter personal, scop in care a creat si aplica prezenta politica de confidentialitate.
Accesul / vizitarea acestui website de catre dumneavoastra se supune termenilor si conditiilor de utilizare si politicii de confidentialitate, implica acceptul explicit al dumneavoastra cu privire la acestea si reprezinta intreaga intelegere (contractul) dintre parti.
Janetnails isi rezerva dreptul de a schimba si actualiza in orice moment continutul website-ului www.janetnails.ro, precum si prezenta "Politica de confidentialitate" si "Termenii si conditiile" din care aceasta face parte integranta, fara nici un fel de notificare prealabila. De aceea, va rugam sa vizitati periodic aceasta sectiune pentru a verifica termenii si conditiile pe care ati agreat sa le respectati.
In cadrul prezentului document, cuvintele la singular includ pluralul, cuvintele la plural includ singularul, cuvintele care denota genul masculin includ femininul, si cuvintele care denota genul feminin includ masculinul.

Definitii:

a) date cu caracter personal - orice informatii referitoare la o persoana fizica identificata sau identificabila; o persoana identificabila este acea persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in mod particular prin referire la un numar de identificare ori la unul sau la mai multi factori specifici identitatii sale fizice, fiziologice, psihice, economice, culturale sau sociale;
b) prelucrarea datelor cu caracter personal - orice operatiune sau set de operatiuni care se efectueaza asupra datelor cu caracter personal, prin mijloace automate sau neautomate, cum ar fi colectarea, inregistrarea, organizarea, stocarea, adaptarea ori modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, dezvaluirea catre terti prin transmitere, diseminare sau in orice alt mod, alaturarea ori combinarea, blocarea, stergerea sau distrugerea;
c) stocarea - pastrarea pe orice fel de suport a datelor cu caracter personal culese;
d) sistem de evidenta a datelor cu caracter personal - orice structura organizata de date cu caracter personal, accesibila potrivit unor criterii determinate, indiferent daca aceasta structura este organizata in mod centralizat ori descentralizat sau este repartizata dupa criterii functionale ori geografice;
e) operator - orice persoana fizica sau juridica, de drept privat ori de drept public, inclusiv autoritatile publice, institutiile si structurile teritoriale ale acestora, care stabileste scopul si mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal;
f) tert - orice persoana fizica sau juridica, de drept privat ori de drept public, inclusiv autoritatile publice, institutiile si structurile teritoriale ale acestora, alta decat persoana vizata, operatorul ori persoana imputernicita sau persoanele care, sub autoritatea directa a operatorului sau a persoanei imputernicite, sunt autorizate sa prelucreze date;
g) destinatar - orice persoana fizica sau juridica, de drept privat ori de drept public, inclusiv autoritatile publice, institutiile si structurile teritoriale ale acestora, careia ii sunt dezvaluite date, indiferent daca este sau nu tert; autoritatile publice carora li se comunica date in cadrul unei competente speciale de ancheta nu vor fi considerate destinatari;
h) date anonime - date care, datorita originii sau modalitatii specifice de prelucrare, nu pot fi asociate cu o persoana identificata sau identificabila;
i) date de tip "business contact" - date care includ numele, functia, adresa de business, numarul de telefon sau adresa e-mail a unui angajat al unei organizatii, in aceasta calitate. Datele tip "business contact" nu intra in categoria datelor cu caracter personal;
j) date statistice - date care au fost obtinute ca urmare a prelucrarii de catre operator a datelor cu caracter personal dar care nu pot fi folosite la identificarea unei persoane si sunt folosite exclusiv pentru scopuri statistice si/sau de informare, promovare.

Colectarea de date cu caracter personal:

Janetnails poate colecta de la dumneavoastra date cu caracter personal, dar numai cu acordul dumneavoastra si daca ni le furnizati voluntar.
Formularul de inregistrare prezentat pe site-ul www.janetnails.ro cere informatii prin care puteti fi identificat sau prin care va putem contacta, acestea fiind din categoria datelor de tip "business contact".

Folosim datele cu caracter personal colectate in urmatoarele scopuri:

1. Pentru a ne asigura ca pagina de web este relevanta nevoilor dumneavoastra;
2. Pentru a livra informatii cum ar fi: newslettere, evenimentele organizate de noi sau detalii despre produsele pe care le-ati cerut sau cumparat;
3. Pentru transmiteri de oferte, mesaje publicitare si de marketing;
4. Pentru a asigura accesul la sectiuni cu acces limitat ale site-ului, cum ar fi contul dvs. de client;
5. Asigurarea serviciilor de transport aferente expedierii comenzilor dumneavoastra;
6. Facturarii serviciilor si / sau produselor comandate de dumneavoastra;
7. Efectuarii platii on-line;
8. Asigurarii securitatii tranzactiei / platii on-line / carte de credit prin aplicarea de filtre antifraude;
9. Inregistrarii dumneavoastra ca client;

Janetnails colecteaza informatii si le prelucreaza in date statistice despre ce pagini accesati in interiorul website-ului www.janetnails.ro, inclusiv adresa IP de la care site-ul este vizitat.

Datele cu caracter personal vor putea fi dezvaluite fara consimtamantul dumneavoastra in caz de litigii / dispute, respectiv conform prevederilor Legii 677/2001, catre institutiile abilitate.

Ce informatii sunt colectate de catre Janetnails:

Informatii din raportul de trafic al serverului:
Janetnails inregistreaza date statistice despre ce pagini accesati in interiorul website-ului www.janetnails.ro, inclusiv adresa IP de la care site-ul este vizitat, ora vizitei, locul de unde ati intrat sau durata vizitei.
Informatii despre preferintele dvs. prin intermediul cookie-urilor:
cand vizitati www.janetnails.ro este posibil sa va fie trimis un cookie pentru a facilita stocarea si urmarirea peferintelor dumneavostra.
Date necesare facturarii si expedierii comenzilor, furnizate direct de dumneavoastra in momentul crearii contului de client, vizitator sau abonarii la newsletterul nostru:
Aceste date sunt: adresa de email, nume, prenume, adresa, nr. de telefon, etc.

Cookie-uri:

Janetnails poate folosi in cadrul www.janetnails.ro cookies.
Acestea sunt folosite in urmatoarele scopuri:
Pentru a imbunatati uzabilitatea si a va furniza un serviciu cat mai bun;
Pentru a imbunatati securitatea accesului.

Un cookie este un fisier pe care serverele noastre il trimit computerului dumneavoastra si pe care computerul dumneavoastra il trimite inapoi de fiecare data cand accesati o pagina pe website-ul nostru.
Majoritatea browserelor de internet (de ex.: Chrome, Internet Explorer, Firefox, etc.) accepta automat cookie-urile. Cu toate acestea, puteti solicita browserului utilizat, prin editarea optiunilor acestuia, sa opreasca acceptarea de cookie-uri si sa va avertizeze inainte de a accepta un cookie din website-urile pe care le vizitati. Daca decideti sa nu ne acceptati cookie-urile, veti putea totusi sa accesati sectiuni ale website-ului nostru care sunt disponibile publicului general, dar nu veti putea vizualiza anumite informatii si caracteristici de pe website-ul nostru, concepute pentru a imbunătăţi experienţa dumneavoastră.

In diferite sectiuni din website se gasesc linkuri pentru a ne trimite un mesaj email. Adresa dumneavoastra de email este folosita pentru a va trimite un raspuns si mesajul dumneavoastra este retinut pentru referinte viitoare in cazul in care decideti sa ne contactati din nou. Adresa dumneavoastra de e-mail si numele furnizat intra in categoria datelor tip "business contact" iar Janetnails le va putea utiliza, inclusiv in a le furniza unor terti, avand acceptul dumneavoastra.

Janetnails nu vinde, schimba sau inchiriaza date cu caracter personal catre terti.

Utilizarea datelor statistice si datelor anonime:

Janetnails poate folosi datele statistice sau datele anonime, rezultate in urma prelucrarii, in calitatea sa de operator, in urmatoarele scopuri:
- realizarii de analize/rapoarte;
- realizarii de informari;
- publicarii, promovarii, ofertarii produselor/serviciilor oferite de catre Janetnails.

Securitatea datelor colectate:

Janetnails utilizeaza metode si tehnologii de securitate, impreuna cu politici aplicate salariatilor si proceduri de lucru, inclusiv de control si audit, pentru a proteja datele cu caracter personal colectate conform prevederior legale in vigoare.
Serverele pe care website-ul www.janetnails.ro este gazduit sunt protejate de acces fizic si la distanta limitat, fiind instalate in incinte adecvate tehnic si din punctul de vedere al securitatii. Depunem toate eforturile rezonabile si justificate comercial pentru a va proteja datele cu caracter personal colectate, analizam noile tehnologii in domeniu si, atunci si daca este cazul, le aplicam in vederea upgrade-ului sistemelor noastre de securitate. De asemenea, infrastructura hardware si software utilizata de catre Janetnails, este periodic analizata din punctul de vedere al securitatii.

Drepturile cu privire la datele colectate si prelucrate:

In legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal si in baza consitiilor specificate in legea 677/2001, va puteti exercita oricare dintre urmatoarele drepturi:
a) dreptul de a va accesa datele cu caracter personal;
b) dreptul de a solicita rectificarea, stergerea sau blocarea corespunzatoare a datelor cu caracter personal;
c) dreptul de opozitie;
d) dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale automate (decizii automate bazate pe prelucrarea datelor prin mijloace automate, in scopul de a evalua anumite aspecte personale);
e) dreptul de a face plangere la autoritatea de supraveghere, precum si dreptul de a va adresa instantei de judecata in legatura cu orice incalcare a drepturilor privind prelucrarea datelor cu caracter personal.
Toate aceste drepturi poti fi exercitate prin intermediul unei cereri scrise, datate si semnate, adresate Janetnails.

Legaturi externe:

Website-ul www.janetnails.ro poate contine legaturi spre alte website-uri, in afara controlului Janetnails, website-uri care credem ca le veti gasi utile. Totusi daca accesati aceste linkuri veti accesa / vizita website-uri care pot avea o politica de confidentialitate diferita fata de Janetnails.

Minori:

Janenails nu vinde produse si / sau servicii care sa fie cumparate de catre minori. Janetnails poate vinde sau incasa contravaloarea unor produse / servicii destinate minorilor, dar achizitionate de catre un adult. Daca sunteti minor si accesati website-ul www.janetnails.ro o puteti face doar daca sunteti sub supravegherea unui parinte sau a tutorelui legal.

Impunerea acestei Politici de Confidentialitate:

Daca aveti intrebari legate Politica de Confidentialitate sau doriti sa fiti informat asupra datelor cu caracter personal prelucrate de catre Janetnails si care va privesc direct, va rugam sa ne contactati fara retineri, va asiguram de intrega noastra disponibilitate !

Legislatie:

Politica de confidentialitate se supune legislatiei romane. In caz de litigiu, se va incerca mai intai o rezolvare pe cale amiabila, in termen de 30 de zile lucratoare de la inregistrarea reclamatiei la sediul Janetnails. In cazul in care nu se poate ajunge la o intelegere in termenul precizat anterior, va fi considerata competenta instanta judecatoreasca din aceeasi structura administrativa cu sediul S.C. Janet Salon S.R.L.

Consimtamant expres si neechivoc:

Prin acceptarea prezentului formular de consimtamant confirmati faptul ca ati fost informat cu privire la datele cu caracter personal referitoare la dumneavoastra, care urmeaza sa fie colectate, stocate, prelucrate si utilizate, si ca sunteti de acord ca aceste date cu caracter personal sa fie prelucrate si utilizate in limitele astfel specificate, pe durata de desfasurare a activitatii societatii.

CONSIMTAMANT:

Accept prezentul formular pentru a indica faptul ca:
(i) am citit si am inteles in totalitate cele de mai sus, si:
(ii) consimt la prelucrarea si utilizarea Datelor mele cu Caracter Personal, in conformitate cu cele indicate in prezentul formular.

Contact:

S.C. Janet Salon S.R.L.
Spl. Tudor Vladimirescu, Nr. 36
Timisoara - 300185, Jud. Timis, Romania
Tel: +40 256 454 504
Fax: +40 256 454 505
Email: office@janet.ro
J35 / 1167 / 2004; C.I.F.: RO16365607

POLITICA DE RETUR valabilă pentru comenzile efectuate ONLINE pe site-ul WWW.JANETNAILS.RO , telefonic la Janet Salon S.R.L.

1. Despre prezenta Politică de retur, definitii si domeniu de aplicare
2. Dreptul de a vă retrage din contract
3. Returnarea produselor
4. Grija rezonabilă faţă de produse
5. Condiţiile de ridicare a coletelor pentru retur
6. Costul de transport
7. Rambursarea banilor
8. Drepturile tale în calitate de consumator

1. Despre prezenta politică de retur, definitii si domeniu de aplicare

Prevederile din prezenta „politică de retur" se aplică tuturor produselor achiziţionate de la S.C. Janet Salon S.R.L. (denumită în continuare JANET) prin intermediul magazinului ONLINE, accesibil la adresa www.janetnails.ro , sau prin comanda telefonica, de către clientii nostri consumatori sau profesionisti, asa cum sunt ei definiti de OUG 34/2014, articolul 2, alineatul 1 si 2:
consumator - orice persoană fizică sau grup de persoane fizice constituite în asociaţii, aşa cum sunt definite la art. 2 pct. 2 din Ordonanţa Guvernului nr. 21/1992 privind protecţia consumatorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
profesionist - orice persoană fizică sau juridică, publică sau privată, care acţionează în cadrul activităţii sale comerciale, industriale sau de producţie, artizanale ori liberale în legătură cu contractele care intră sub incidenţa prezentei ordonanţe de urgenţă, precum şi orice persoană care acţionează în acelaşi scop, în numele sau pe seama acesteia;

Prezenta politică de retur, împreună cu Termenii și Condițiile de vânzare din care face parte, reprezintă clauzele contractului încheiat între dumneavoastră și S.C. Janet Salon S.R.L., clauze pe care le acceptaţi în momentul în care achiziţionați produse prin intermediul magazinului online WWW.JANETNAILS.RO, sau telefonic. Unde este cazul, termenii din prezenta politică de retur au sensul definit în cuprinsul Termenilor și Condițiilor. În cazul unui conflict între Termeni și Condiții şi prezenta politică de retur, prevederile din Termeni și Condiții se vor aplica cu prioritate.

2. Dreptul de a vă retrage din contract

2.1. În cazul în care efectuați o comandă prin magazinul online WWW.JANETNAILS.RO , sau telefonic, puteți anula comanda în orice moment înainte de încheierea contractului conform Termenilor şi Conditiilor.

2.2. În cazul în care doriți să anulați o comandă sau să vă retrageți din contract înainte ca produsele să vă fie efectiv livrate, vă rugăm să contactați JANET la unul din numerele de telefon 0256.45.45.04 sau 0256.45.45.05 (apel telefonic cu tarif normal) sau la adresa de email: office@janet.ro.

2.3. După primirea / livrarea produselor, aveți dreptul de a vă retrage din contractul încheiat ca urmare a înregistrării si livrarii comenzii dvs. în termen de 14 calendaristice de la data la care produsele au fost livrate. Pentru a exercita dreptul de retragere / retur trebuie să ne informați cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din contract, în interiorul termenului legal de 14 de zile, utilizând una dintre următoarele variante:
- completând modelul de formular de retur primit odată cu factura de achiziție a produselor. Daca ati pierdut formularul, acestea se poate descarca de pe site-ul WWW.JANETNAILS.RO . Dupa completare, formularul trebuie trimis prin fax, email, posta, etc. la JANET sau
- o declarație neechivocă, cum ar fi, de exemplu, o scrisoare trimisă prin poștă, fax sau e-mail, ori un apel telefonic;

Aceasta înseamnă că dacă vă răzgândiți cu privire la produsele achiziționate sau, din orice alt motiv, decideți că nu doriți să le păstrați, ne puteţi informa cu privire la decizia de a vă retrage din contract urmând să ne returnați produsele în schimbul rambursării banilor plătiți. În cazul în care contractul s-a încheiat cu privire la mai multe produse puteți returna doar un produs, doar o parte dintre aceste produse sau toate produsele.

2.4. Nici o prevedere din prezenta politică de retur sau Termeni și Condiții nu aduce atingere drepturilor de care beneficiați, în temeiul legii, în calitate de consumator. Astfel, veți putea, în orice moment, in termenul legal de 14 zile calendaristice, să ne returnați produsele pentru o rambursare completă a contravalorii lor sau să solicitați înlocuirea acestora, în cazul în care, de exemplu, am livrat alte produse decât cele comandate şi nu putem remedia greşeala spre satisfacţia dumneavoastră rezonabilă. Toate detaliile legate de rambursarea banilor sunt cuprinse la Punctul 7.

3. Returnarea produselor

3.1. Dacă doriți să vă retrageți din contract după ce produsele v-au fost livrate, trebuie să ne returnați produsele conform celor de mai jos. În acest sens, vă rugăm să aveți la îndemână formularul de retur si factura fiscala trimise de noi împreună cu comanda dvs. Alternativ, formularul de retur poate fi descarcat de pe site-ul nostru WWW.JANETNAILS.RO . Vă rugăm să completați formularul de retur conform indicațiilor şi să specificați în mod clar ce produse doriți să returnați.

Cand se accepta returul produselor ?

3.1.1. Este necesar să returnați produsele cu toate părţile componente şi toate articolele sau accesoriile aferente, în stare vandabilă;
3.1.2. Produsele trebuie sa fie in ambalajul original;
3.1.3. Produsele nu trebuie sa prezinte urme de utilizare;
3.1.4. Produsele nu au facut obiectul unei comezi speciale;
3.1.5. Produsele nu prezinta defectiuni, urme de lovire sau deteriorare;
3.1.6. Produsele nu depasesc termenul de 14 de zile de la data achizitiei;
3.1.7. Produsele sunt la unitatea de ambalare (pachet, rola, cutie, sac, etc).

Cand nu se accepta returul produselor ?

3.1.8. In cazul in care produsele prezinta semne vizibile de utilizare;
3.1.9. Etichetele si / sau ambalajul este deteriorat sau lipseste;
3.1.10. Produsele au beneficiat de reduceri sau discount-uri;
3.1.11. Produsele au facut obiectul unei comezi speciale.

3.2. Pentru a stabili detaliile legate de returnarea Produselor nedorite, vă rugăm să contactați JANET la următoarea adresă: office@janet.ro . Alternativ, puteți discuta cu un consilier JANET la unul din numerele de telefon 0256.45.45.04 sau 0256.45.45.05 (apel telefonic cu tarif normal). Noi vom aranja ca Produsele pe care doriți să le returnați să fie colectate de un reprezentant al societății de curierat indicată de JANET, în afară de cazul în care solicitaţi altfel.

3.3. Este necesar să returnați produsele cu toate părţile componente şi toate articolele sau accesoriile aferente, în stare vandabilă şi cu ambalajul lor original. Pentru produsele returnate conform prezentei politici de retur trebuie să suportați, conform legii, costurile directe legate de returnarea acestora (costurile de transport).

4. Grija rezonabilă faţă de produse

4.1. Sunteți de acord să acţionați cu o grijă rezonabilă faţă de produse, din momentul în care vă sunt livrate și până în momentul în care le returnați.

4.2. Vă rugăm să aveți în vedere că, în calitate de consumator, sunteți responsabil pentru diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor şi funcţionării produselor. Această prevedere se aplică în mod corespunzător și cumpărătorilor care nu au calitatea de consumatori.

5. Condiţii de ridicare a coletelor pentru retur

5.1. Colectarea produselor pentru retur va avea loc la adresa de livrare comunicată de dumneavoastră şi se va supune următoarelor condiţii: 5.1.1. sunteți de acord să predați reprezentantului companiei de curierat trimis de JANET toate Produsele pe care doriți să le returnați, incluzând toate părţile componente şi toate articolele sau accesoriile aferente ale acestor Produse (inclusiv ambalajul original) care sunt incluse în preţul Produselor returnate; Produsele trebuie ambalate în așa fel încât să fie protejate în cursul transportului, adica sa poata fi transportate, fara a se distruge partial sau integral, sau a se diminua in orice fel valoarea avestora.

5.1.2. sunteți de acord să atașați la colet formularul de retur completat și semnat pentru ca JANET să poată procesa cât mai eficient returul dvs. Acest formular este transmis de JANET odată cu livrarea Produselor comandate și se găsește în coletul dumneavoastră sau, alternativ, poate fi descărcat de pe WWW.JANETNAILS.RO;

5.1.3. produsele vor fi păstrate sub răspunderea dumneavoastră până când vor fi colectate de agenţii de la societatea agreata de curierat;

5.1.4. în cazul în care nu sunteți disponibil personal pentru îndeplinirea obligaţiilor prevăzute în prezentul articol, aveți posibilitatea să numiți un reprezentant pentru a le executa în locul dumneavoastră. Reprezentantul trebuie să fie major și să aibă capacitatea juridică necesară pentru a superviza ridicarea coletelor în numele dumneavoastră. De asemenea, sunteți de acord că vom fi îndreptăţiţi să ne bazăm pe instrucţiunile reprezentantului ca şi cum ar fi propriile dumneavoastră instrucțiuni;

5.2. Dispozițiile prezentului articol nu aduc atingere drepturilor de care beneficiați în temeiul legii, inclusiv posibilitatea de a alege o altă societate de curierat pentru transportul Produselor care fac obiectul returului către JANET. Într-o asemenea situație, păstrați răspunderea pentru Produse până la momentul transmiterii posesiei fizice a acestora către JANET. De asemenea, în cazul în care optaţi pentru altă companie de curierat decât cea indicată de JANET, este necesar să vă asiguraţi că produsele de returnat vor ajunge la JANET în termen de 14 zile calendaristice de la data la care JANET a fost informată cu privire la decizia de a vă retrage din Contract. Suma de bani vă va fi virată în cont numai după primirea înapoi, si verificarea produselor la sediul JANET din Spl. Tudor Vladimirescu Nr. 35-36, Ap 8A, Timisoara, a produselor de returnat.

6. Costul de transport

6.1. În cazul în care alegeţi să returnaţi produsele prin compania de curierat rapid indicată de JANET, costul de transport pentru returnarea Produselor către JANET va fi calculat în funcție de greutatea Produselor, urmând a se aplica aceeași metodă de calcul și tarife ca cele avute în vedere la livrarea acestora. Costurile de transport aferente returului se vor scădea din valoare sumei de returnat.

6.2. În cazul în care alegeţi să returnaţi produsele prin altă companie de curierat rapid decât cea indicată de JANET, vă rugăm să aveţi în vedere că veţi plăti preţul indicat de compania respectivă pentru transport. În acest caz, costurile de transport aferente returului vor fi plătite direct de către dumneavoastră, iar JANET vă va returna întreaga sumă plătită pentru respectivul produs.

6.3. În cazul în care returnați Produsele deoarece au defecte sau există orice alte erori de vânzare / livrare, costurile de transport vor fi suportate integral de către JANET.

7. Rambursarea banilor

7.1 JANET va rambursa contravaloarea produselor returnate plus costurile adiţionale aferente achiziţiei în termen maxim de 14 zile calendaristice de la data la care a fost informată cu privire la decizia de a vă retrage din Contract. Rambursarea se va face în lei, de preferinta, prin transfer bancar într-un cont în lei indicat de dumneavoastră în formularul de retur sau pe un alt suport durabil, de exemplu prin email.

7.2. În mod excepțional, dacă nu dispuneți de un cont bancar în care JANET să vă poată returna banii conform articolului 7.1 de mai sus, banii vă vor fi rambursați fie direct în magazin, fie sub forma de voucher, fie printr-o altă modalitate de plată (de ex. mandat poştal). Într-o asemenea situație vă rugăm să contactați JANET pentru a agrea detaliile concrete privind rambursarea.

7.3. În toate cazurile nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a rambursării.

8. Drepturile de care beneficiați în calitate de consumator

8.1 Prezenta Politică de retur nu aduce atingere niciunui alt drept legal garantat imperativ. Pentru mai multe informaţii cu privire la drepturile de care beneficiați în calitate de consumator puteți contacta Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor sau JANET.

8.2 Prezenta Politica de retur este în conformitate cu dreptul dvs. de a va retrage dintr-un contract la distanţă conform OUG 34/2014.

Produse neconforme

Produsele neconforme sunt acele produse care pentru unul sau mai multe motive nu corespund scopului pentru care au fost destinate.
De exemplu:
-termenul de valabilitate expirat;
-aparate electrice care nu funcţionează la recepţionarea comenzii sau în timpul perioadei de garanţie;
-produse a căror descriere/poză nu corespund cu produsul efectiv recepţionat în comandă;
-etc.

Nu sunt considerate produse neconforme acele produse care sunt comandate greşit , sau sunt utilizate pentru alt scop decât cel pentru care au fost produse, ori produsele care au fost comandate fără a cunoaşte modul specific de utilizare.

În neplǎcuta situaţie în care unul sau mai multe produse sunt defecte sau prezintǎ termenul de garanţie expirat sau orice alt defect care face ca un produs să nu mai poată îndeplini scopul pentru care a fost cumpărat, adică sa fie considerat neconform, se schimbǎ imediat, fǎrǎ costuri suplimentare iar produsele în cauzǎ se returneazǎ pentru a ne permite nouǎ sǎ evaluăm cauzele şi sa luăm măsurile necesare pentru înlăturarea/evitarea neconformităţii;
În cazul în care produsul nu poate fi înlocuit cu unul identic/similar clientul va fi despăgubit cu 100% din valoarea produsului; Orice alte despăgubiri/pretenții sunt excluse;
Dacǎ în momentul recepţionǎrii coletului/plicului observaţi cǎ acesta este deteriorat datoritǎ conditiilor de transport, vǎ sfǎtuim sǎ nu semnaţi pentru primirea coletului/plicului, sau să refuzați primirea lui astfel beneficiind de asigurarea poştalǎ, sǎ ne anunţaţi imediat pentru revendicarea despǎgubirilor pentru produsele deteriorate şi pentru a retrimite coletul/plicul dumnevoastrǎ;
Reclamaţiile pentru produsele neconforme trebuie efectuate în maxim 48 ore de la receptionarea comenzii, orice altă reclamaţie ulterioară fiind considerată nulă;
Reclamaţiile se pot efectua pe orice cale obişnuită de contact sau la nr. de telefon: 0256 454 505, sau adresa de email office@janet.ro

Prezentul formular se trimite înapoi completat doar dacă doriţi să vă retrageţi din contract.

FORMULAR RETUR

Către, S.C. Janet Salon S.R.L., cu adresa: Spl. Tudor Vladimirescu, Nr.36, Timişoara-300185, Romania, vă informez | vă informăm prin prezenta cu privire la retragerea mea | noastră din contractul referitor la vânzarea produselor de mai jos:

Data: ________________

Denumire Firma | Nume, Prenume: _____________________________________________________
Adresa | Tel. Mobil:__________________________________________________________________

Produse returnate:

Nr Crt

Număr Articol

Denumire Produs

Cantitate

Numarul Facturii Fiscale

1

2

3

4

5

6

7

8

Motivul returului:

Am comandat greșit

M-am razgandit

N-am solicitat acest produs, s-a livrat greșit

S-a trimis o cantitate mai mare decât cea facturată

S-a greșit la ambalarea produsului, pe factură apare numărul de articol corect

Produsul trimis este neconform

Produsul trimis este defect (atașez Certificat de Garantie și Factura Fiscală)

Alte motive (vă rugăm detaliați): _________________________________________________________________________

Vă solicit:

Înlocuirea produsului

Retur produs și rambursarea plății

Altele_____________________________________________________________________

Modalități de rambursare plată:

Voucher de cumpărături pentru alte produse JanetNails

Transfer bancar în contul: ________________________________________ Banca:__________________________

Mandat Postal

Semnătura: ____________________________
(doar în cazul în care acest formular este notificat pe hârtie)

Observații:
1. Se bifeaza dupa caz.
2. Pentru o procesare rapida a solicitarii dvs. este preferabil ca toate produsele returnate sa fie insoțite de Formularul de Retur completat.
3. Pentru detalii suplimentare referitoare la conditiile care trebuie indeplinite pentru retur va rugam cititi "Politica de retur" de pe verso sau cea afisata pe site-ul nostru: www.janetnails.ro